Hyresinfo

Hyresavi skickas till dig kvartalsvis, en för varje månad. Hyran betalar du i förskott senast sista vardagen i månaden. Självklart kan du använda dig av autogiro – Blankett för autogiro

Uppsägning av kontrakt för lägenhet eller parkeringsplats gör du genom att fylla i Blankett för uppsägning och posta den till Karaffen. Uppsägningstiden är tre månader och räknas från den sista dagen i den månad som uppsägningen kommer till oss.

Uthyrning i andrahand kan ske i maximalt 12 månader. För att få hyra ut din lägenhet i andra hand behöver du ha godkännande från Karaffen. Fyll i Blankett för andrahandsuthyrning och bifoga intyg som styrker skälet. Kom ihåg att det är du som står på förstahandskontraktet som bär ansvaret för det som händer och sker i lägenheten samt att hyran betalas i tid.

Akuta fel

Vid akuta fel såsom vattenläckor eller elfel i din lägenhet är det viktigt att du genast kontaktar oss. Om felet inte är akut fyller du i felanmälan så återkopplar och åtgärdar vi så snart som möjligt.

Dagtid Kontoret 019-18 64 00
Kvällar/helger Securitas 010-470 57 58

Visa hänsyn

I huset ska det vara tyst 22.00. Skulle du av någon anledning bli störd rekommenderar vi att du i första hand tar direktkontakt med din granne. Hjälper inte det kontaktar du:

Dagtid Kontoret 019-18 64 00
Kvällar/helger Securitas 010-470 57 58

Värme & el

Värmen i lägenheten slås på automatiskt när inomhustemperaturen sjunker under 20-21 grader. Du mäter temperaturen genom att lägga en termometer mitt i rummet, cirka en meter ovanför golvet. Är temperaturen lägre än 20 grader, kan du göra en felanmälan

Tänk på att hur du möblerar kan påverka värmen i lägenheten. Tunga gardiner och möbler direkt framför elementen förhindrar värmen att sprida sig ut i rummet.

Nycklar

Om du tappar bort en nyckel hör du av dig till oss så snart som möjligt. Vid avflyttning måste alla nycklar som du har kvitterat ut återlämnas, annars måste vi tyvärr flexa om låset på din bekostnad.

Balkong

Du får gärna göra fint på din balkong, men tänk på att blomlådor och andra saker bara får vara placerade på insidan av din balkong. Blir du sugen på att grilla så är det enbart elgrill som gäller.

Gemensamt

Trapphus & entréer ska alltid hållas helt fria från föremål – räddningspersonal måste kunna komma fram och vid brand ska det vara fri utrymningsväg. Dessutom underlättar det för vår städpersonal. Det är också viktigt att inga föremål placeras utanför era förråd.

Cyklar ska parkeras i cykelställen som finns utanför ditt hus eller i cykelrummet om det finns ett sådant. För allas säkerhet är det inte tillåtet att förvara cyklar i trapphusen.
Det är också viktigt att inga föremål placeras utanför vinds- och/eller källarförråd.

Sopor

Våra miljörum är enbart till för hushållssopor, restavfall etc. Större emballage och ”gamla” grejer ansvarar du själv för att köra iväg till närmaste återvinningsstation.

Husdjur

Har du hund, katt eller annat husdjur? Det är okej för oss, men kom ihåg att du har ansvar för att ditt husdjur – att det inte förorenar runt fastigheten eller gör åverkan på lägenheten, t ex på tapeter eller golv. Om det sker är du skyldig att åtgärda detta när du flyttar. Utomhus på gården måste djuren vara kopplade. För vissa djur, t ex spindlar och ormar behöver du ha tillstånd från Länsstyrelsen.

Söka lägenhet

Så snart vi får någon ledig lägenhet lägger vi ut den under hyresledigt

Du som söker lägenhet måste vara över 18 år, skötsam och ha ordnad ekonomi. Vi kommer att göra en kreditupplysning i enlighet med kreditupplysningslagen. I och med att du skickar intresseanmälan till oss samtycker du till att vi sparar dina personuppgifter i enlighet med GDPR.