Flytta ut

I god tid innan du tänkt flytta behöver du säga upp ditt hyreskontrakt. Uppsägningstiden är tre månader och räknas från den sista dagen i den månad som uppsägningen kommer till oss. Om du vill lämna din lägenhet tidigare, så gör vi så klart vad vi kan för att hjälpa dig. Kontraktet säger du upp genom att fylla i Blanketten för uppsägning och posta den till Karaffen alt skriv under på baksidan av ditt hyreskontrakt.

Förbesiktning

I samband med att du säger upp din lägenhet bokar vi in en förbesiktning. En av våra förvaltare kommer då och ser över lägenhetens skick samt bedömer eventuella skador och slitage.

Besiktning

När avflyttningsdagen närmar sig bokar du besiktning. Se också vår checklista för städning.
Boka med Frida Hjalmarsson.

Nycklar

Nycklarna lämnas till Karaffen efter godkänd besiktning, dock senast 11:00 på avflyttningsdagen. Kontrollera att du har samtliga nycklar som du kvitterat ut. Saknas en nyckel kommer vi att debitera dig.

Flyttanmälan

När du flyttar behöver du göra en flyttanmälan hos Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.

Vill du ha eftersändning av din post beställer du det hos Svensk Adressändring När du adressändrar behöver du ange ditt fyrsiffriga lägenhetsnumret som anger vilken våning samt var på våningen lägenheten finns. Du hittar lägenhetsnumret på ditt hyreskontrakt eller på anslagstavlan i entrén.

Checklista flyttstädning

Det är viktigt att du lämnar lägenheten i gott skick, om lägenheten inte är välstädad, kommer vi att debitera dig för städkostnaden. Här följer några städtips för att göra flyttstädningen enklare för dig:

Spis & ugn Rengör spishällen. Städa bakom spisen på vägg, golv och spisens sidor. Rengör spisfläkt, kåpa och filter. Rengör plåtar och galler. Rengör ugn och värmeskåp.

Kyl & frys Frosta av men använd inte skarpa föremål som kan orsaka skador. Torka rent. Stäng inte dörrarna – låt det lufta ur ordentligt. Torka av gummilister.

Diskbänk, skåp, väggar & golv Rengör diskbänk, vask och skärbräda. Torka av skåp invändigt och utvändigt. Torka av kryddhyllan. Rengör golv, väggar och tak.

Badrum Rengör toaletten, tvättstället och duschen med milda rengöringsmedel. Kom ihåg undersidan av tvättstället, vattenlås, rör och golvbrunnar. Rengör kakel och kakelfogar samt väggar och tak.

Fönster Putsa fönster på insida, utsida och mellan glasen. Rengör snickerier och persienner.

Alla rum Städa ur skåp och garderober, även på ovansidan. Kom ihåg att torka hyllor och backar i skåpen. Rengör ventiler i kök och badrum. Torka av innerdörrar inklusive foder och karmar. Rengör elementen – även bakom. Torka av eluttag och strömbrytare. Kom ihåg att även balkong, garage och förrådsutrymmen måste tömmas och städas.

Grovsopor lämnas på kommunens återvinningscentral. De får absolut inte lämnas kvar i fastigheten.